Arcam

Ruimte voor de stad

  • Identiteit
  • Strategie
  • Website
Arcam_Gevel_2

Hoe ontwerpen we samen aan een leefbaar, eerlijk en duurzaam Amsterdam?

Arcam is een ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp. Het centrum onderzoekt de betekenis van architectuur bij de uitdagingen en ambities die impact hebben op het leven in de stad van morgen.

ARCAM-SafeSpaces-LR-79-scaled
ARCAM-SafeSpaces-LR-61-scaled
Screenshot-2020-11-12-at-12.06.38-1024×766-1
ARCAM – EndLESS Amsterdam
4DCitymaking_GROUP_2_5-1024×682-1
ARCAM-DagvdArchitectuur2021-HR-57

Met debatten, presentaties en evenementen kijkt Arcam naar de rol die ontwerpers en makers van de stad spelen in deze vraagstukken. Een neutraal podium waar ontwerpers, opdrachtgevers, bouwers en gebruikers aan het woord komen.

Arcam opereert in het dynamisch krachtenveld tussen maatschappij en architectuur. Het centrum vormt een basis van waaruit onderzocht wordt hoe deze elementen elkaar beïnvloeden.

Heilige Drie-eenheid
Alle activiteiten van Arcam zijn onderverdeeld in drie hoofdstukken: Verdiep (de vaktechnische bril), Bezoek (informatiecentrum met activiteiten) en Ontdek (het verkennen van de stad).

Amsterdam op zakformaat
Daarnaast huisvest de website een uitgebreide architectuurgids, waar bezoekers meer kunnen ontdekken over hedendaagse bouwkunst en de vele architectonische parels die Amsterdam te bieden heeft.

De AAP
Met de Amsterdamse Architectuurprijs nomineert Arcam jaarlijks een aantal gerealiseerde projecten in Amsterdam. De prijs gaat naar de architect en opdrachtgever van het gebouw dat als mooist, meest exemplarisch of meest uitdagend en vernieuwend wordt gezien.

AAP
6
1
5
2
vervaardigde fotografie met copyrights
3

"In brainstormsessies met HOAX hebben we de essentie naar boven gehaald en een visuele identiteit gecreëerd die wij nu met trots delen met de wereld. Open voor verschillende invalshoeken, maar altijd scherp en bevragend, dat is de kern van onze samenwerking geweest."

Femke Gerritsma (Arcam)

Meer informatie?

Bezoek de website