Blender

The freedom to create

  • Campagne
  • Identiteit
  • Strategie

Open-source software om al het denkbare te maken in 3D. Het Nederlandse Blender doet het. De hechte gemeenschap van gebruikers is het startpunt voor alles wat wereldwijd met Blender tot stand komt. De gebruikers zelf ontwikkelen de software door tot de krachtige tool waarmee dagelijks te gekke animaties gemaakt worden.

De internationale Blender-gemeenschap komt jaarlijks bij elkaar om de open-source tool te vieren tijdens de Blender Conference in het Felix Meritis in Amsterdam. Een waar festival vol workshops, lezingen en paneldiscussies. Altijd een vrolijk weerzien van andere vakidioten.

De campagne benadrukt de speelse levendigheid van de conferentie, het plezier van het maken en de kinderlijke emoties die daarbij horen.

Familieweekend
Maak kennis met de zevenkoppige familie uit het Blender-universum. Een reeks muppet-achtige poppen die gemaakt zijn van alledaagse materialen. Elk karakter vertelt een uniek verhaal en nodigt je uit in zijn eigenzinnige wereld.

Huh?
Als je naar de familie kijkt, reist de vraag: zijn de karakters nou tot stand gekomen in Blender? Hier ligt de spanning van de campagne – een vrolijke samenkomst van de digitale en de echte wereld.

D.I.Y.
HOAX ontwikkelt een set ontwerpelementen waar het team van Blender zelf mee aan de slag kan. Een systeem met verschillende lettertypes, kleurrijke patronen en de excentrieke familie. Met deze toolbox ontwerpen ze zelf een uitgebreid programmaoverzicht, t-shirts, banners en vlaggen.

Video
Haru Legouge

Fotografie
Barbara Medo

Meer gekte?

Mama