De Hallen

Van tramremise naar kloppend hart van Amsterdam

  • Identiteit
  • Strategie
  • Website
DeHallen_Archief_2

Stadsarchief

De Hallen deed decennialang dienst als tramremise. Waar het bewoners vroeger voorzag van werk, is het nu een authentieke hotspot waar het beste van cultureel Amsterdam onder één dak te beleven is.

De Hallen heeft een lange geschiedenis die nauw verbonden is met de stad. Het deed dienst als tramremise en werkplaats, werd in de oorlog bezet, in 2010 gekraakt en stond daarna jarenlang leeg. Tot een architect en een groep buurtbewoners met een plan kwamen.

DeHallen_Archief_3
DeHallen_Archief_4
DeHallen_Archief_5
DeHallen_Archief_6

Van alle markten thuis
Van een bioscoop tot een foodhal, van galeries tot cocktailbars en van een fietswerkplaats tot een academie voor kappers. In De Hallen worden zintuigen geprikkeld en doen bezoekers nieuwe ideeën en kennis op.

DeHallen_Actueel_3
DeHallen_Actueel_1
DeHallen_Actueel_4
DeHallen_Actueel_2

Waar De Hallen oorspronkelijk een eindstation was, is het nu een beginpunt voor een reis door cultureel Amsterdam. Zo komen de historische en hedendaagse functies samen onder één iconisch dak.

DeHallen_Entree

Suzan Baars

Landmark
In het nieuwe logo staat de iconische waarde van de industriële tramremise centraal. De herkenbare entree van het gebouw nodigt de bezoeker uit om binnen te komen en op ontdekkingsreis te gaan.

Reisplanner
Met een handige reisplanner kunnen bezoekers een op maat gemaakte route samenstellen door het uitgebreide aanbod. Een spoorkaart toont alle ‘stations’ die in het gebouw te vinden zijn.

Tijdmachine
Om het rijke verleden van het gebouw tot leven te brengen, is een long-read ontwikkeld waarmee je terug in de tijd reist. Meer mooie verhalen over de ‘goede oude tijd’ in de tramremise krijgen liefhebbers te horen tijdens een rondleiding met oud-medewerkers.

Meer websites?

Schweigman&