Impakt

Het oog op morgen

  • Campagne
  • Identiteit
  • Strategie
  • Website
Impakt festival 2018, Utrecht; www.impakt.nl

Impakt signaleert en onderzoekt thema’s die de wereld van morgen bepalen, vanuit het perspectief van kunst, wetenschap en technologie.

Impakt signaleert toekomstige trends en vervult daarmee een pioniersrol in de keuze voor een jaarlijks thema. Connaisseurs, critici en professionals volgen Impakt dan ook op de voet, maar het jaarronde programma spreekt een veel breder publiek aan.

tentoonstelling ‘A World Without Us’ , Utrecht; www.impakt.nl
Opening exhibition ‘Abducting Europa’; www.impakt.nl
Impakt Festival 2020; www.impakt.nl
Impakt festival 2017, Utrecht;  www.impakt.nl
Impakt festival 2017, Utrecht;  www.impakt.nl
Impakt Festival 2020; www.impakt.nl

Impakt verbindt zich aan de maatschappelijke onderwerpen die ze onderzoekt, en spreekt zich hier vanuit een objectief maar kritisch perspectief over uit.

Leercurve
De materie die Impakt behandelt beïnvloedt onze levens, maar is niet altijd toegankelijk of behapbaar. Door gedurende het jaar diverse evenementen en activiteiten te organiseren stoomt Impakt het publiek inhoudelijk klaar voor het hoogtepunt: het Impakt Festival.

IMPAKT CHANNEL PROGRAMME SHARE1
IMPAKT2021_IMPAKTTV_PROMO_v1
IMPAKT CHANNEL PROGRAMME SHARE5
Affected Words
Virtual Agora
Roee Rosen Poetry and Catharsis

Climax
Tijdens het festival verdiepen bezoekers zich vijf dagen lang in het jaarlijkse thema via een uitgebreid aanbod aan tentoonstellingen, filmvertoningen, lezingen, paneldiscussies en performances. Hiermee rondt Impakt het thematische jaar feestelijk af.

Impakt Festval 2019; www.impakt.nl

Impakt Festival 2021 – Modern Love
In onze on-demand samenleving spelen liefde, relaties en intimiteit zich steeds meer online af. Een toekomst waarin algoritmes, kunstmatige intelligentie en online interacties onze liefdeservaringen bepalen lijkt niet meer zo ver weg. Hoe verandert dit de manier waarop we elkaar ontmoeten, liefhebben — en uit elkaar gaan?

Impakt Festival 2020 – Zero Footprint
Impakt presenteert kunst en ontwerp met de kracht om dingen nú te veranderen. Geïnspireerd door alternatieve werelden uit science fiction, eeuwenoude inheemse kennis en perspectieven en verhalen van mensen die klimaatverandering aan de hand ondervinden.

Impakt Festival 2019 – Speculative Interfaces
Makkelijk te gebruiken, maar moeilijk te doorgronden. Onze realiteit wordt gevormd door het gebruik van interfaces die ons leven beter en onze apparaten slimmer moeten maken. Maar hoe beïnvloeden ze ons dagelijkse doen en laten? En wie gebruikt wie eigenlijk?

 

Impakt Festival 2016 – Authenticity?
Authenticiteit is uitgegroeid tot een product dat ons door de lifestyle-industrie wordt aangeboden en marketeers maken handig gebruik van onze zucht naar eigenheid. Wat betekent het begrip authenticiteit nog?

Meer dan 25 jaar onderzoek
Naast praktische informatie biedt de website van Impakt ook een schat aan content en achtergrond over de thema’s die ze heeft onderzocht. Op de ‘Impakt Channel’ kan de bezoeker een uitgebreid historisch archief van film- en videokunst bekijken, inschakelen naar live programma’s, events en debatten en meer dan een kwart eeuw aan onderzoek doorzoeken.

Trailer 2020
Bernie van Vlijmen

Trailer 2019
Thomas de Rijk

Trailer 2016
Jaya Pelupessy

Meer festival?

September Me