Mama – 2

Wat kan écht niet? Dat willen we!

  • Campagne
  • Identiteit
  • Tentoonstelling
  • Website
Mama_Facade

Mama is een platform voor visuele cultuur in Rotterdam waar jong talent zich door middel van producties en presentaties op het snijvlak tussen hedendaagse kunst en popcultuur ontwikkelt.

Mama’s programma speelt zich af waar maatschappelijke, sociale en technologische ontwikkelingen zichtbaar worden binnen de hedendaagse kunst. Mama volgt de ontwikkelingen van een jonge generatie kunstenaars op de voet en maakt zich hard om deze te ondersteunen, ontwikkelen en tonen.

Opening
Hilde-Speet-DSC02781-LR
LS_210907_Departures_DSC8321
TomasMutsaers_MAMA-TouchMeToSeeUs_047
20230428_MaMARotterdam_BerksunCicek_SabinevanderVooren_HR_1
DSC00627-Hilde-Speet-LR
SupportImage_HOME_Dont-Worry-Be-Happy_10.01_06

Practice what you preach
Kunst, cultuur en creativiteit manifesteren zich het beste in de wereld van de tegencultuur, zonder toestemming van ‘het instituut’, aldus Mama. Maar wat doe je als je al meer dan twintig jaar een sterke positie in de kunstsector inneemt en zélf een instituut dreigt te worden?

Door het logo van ’s werelds grootste kunstinstituut te kraken, vatten we in één klap Mama’s tegendraadse mentaliteit samen én steken we de draak met het idee dat ze zelf een instituut is geworden.

Punk Nouveau
We ontwikkelen speciaal voor Mama het font Franklinstein Fat Roman. Het is een botsing van twee klassieke lettertypes met een knipoog naar het ontstaan van punk-cultuur. Alle uitingen ademen door gebruik van dit font meteen het tegendraadse karakter van Mama.

Tekengebied 35 kopie 2
MAMA_TELEFOON

Let’s get lost 
De website is naast een functionele informatiebron ook een archief van 20 jaar aan exposities, artikelen, video’s, podcasts, interviews en andere gekkigheid. De bezoeker kan gestructureerd door de Universe navigeren, maar zich ook willekeurig ergens heen laten slingeren met de speciaal ontwikkelde Let’s get lost knop.

Cart Blanche
De energieke houding van jonge makers staat centraal in de promotionele campagnes van Mama. Kunstenaars verzorgen zelf het campagnebeeld van hun show. Dit resulteert in een eclectische mix van beelden die in een herkenbaar format terechtkomen. Zo ontstaat er een duidelijke structuur vanuit Mama en krijgen kunstenaars vrij spel.

Hoax vouwvel mama
VOUWVEL_MAMA_V2

Modulair
In samenwerking met ontwerper Bouke Bruins is er een ruimtelijk modulair meubel ontwikkeld die in de Showroom dienst doet als werkplek, kassa, winkel en bar. Net als het lettertype is ook dit meubel een botsing van design klassiekers!

Mama_Meubel

Foto
Hilde Speet
Lotte Stekelenburg
Sabine van der Vooren

Meer Mama?

This Naked Incident