September Me – 2

Muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers

  • Campagne
  • Identiteit
  • Strategie
  • Website

September Me tovert Amersfoort jaarlijks om tot het epicentrum van de klassieke muziek. Met een eigentijdse blik stelt het festival een programma samen waarin componisten, musici en kunstenaars reflecteren op actuele thema’s.

Het programma van September Me raakt de juiste snaar bij zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer en enthousiasmeert jong en oud. Ieder jaar kiest het festival een actueel maatschappelijk onderwerp dat zowel inhoudelijk als in vorm bepalend is voor alle aspecten van het festival.

Halt en sta stil-15
Openingsconcert SME 22-16
Dinerconcert-20
Naamloos-1
Hadewich-17
RemyVanKesteren_NichonGlerum-3

Poëtische vertalingen van actuele thema’s weerspiegelen de schoonheid van klassieke muziek en leveren opvallende, toegankelijke campagnes op.

VLAG-2
RAAM-sticker_2

2022 – Met dichte ogen
Onze ogen dienen als ons voornaamste venster op de wereld, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Wat zo bijzonder is aan muziek, is dat ze veel aan de verbeelding overlaat en onze gedachten vrij laat stromen, ook al zien we haar niet. In deze editie van het festival staat de aandacht centraal bij de wereld die je ontdekt met je ogen gesloten.

septemberme-posters
2022_BESTICKERING_2
2022_EXTRA_POSTER
A2_FINAL

2021 – Helden 
Wie verdienen tegenwoordig terecht de titel van held of heldin? Wie zijn de inspiratiebronnen die bereid zijn hun eigen carrière op het spel te zetten om de kunsten naar nieuwe hoogten te tillen? Wie trekken zich niets aan van de gevestigde orde en wijden zich volledig aan de culturele verrijking van de samenleving? En van welke voorbeelden uit het verleden kunnen we nog steeds veel leren?

2021_VLAG-3

2020 – De Geheime Tuin 
Hoe verhouden componisten, musici en kunstenaars zich tot thema’s als klimaatverandering en duurzaamheid? Dragen ze bij aan bewustwording van de grote uitdagingen van de 21e eeuw? In de rust van de Geheime Tuin onderzoekt September Me de kracht en kwetsbaarheid van de natuur.

POSTER_2020
2020_A6_FINAL

2019 – Smeltkroes
Welke invloed heeft de uitwisseling van culturen op componisten, musici en kunstenaars? Hoe evolueert traditionele volksmuziek van generatie op generatie tot iets unieks? September Me viert de veelkleurigheid en diversiteit van bekende muziekgenres en -tradities in een bruisende Smeltkroes.

 

2000_POSTERS

Fotografie
Barbara Medo
Jaya Pelupessy
Nichon Glerum
Bas van der Heijden

Trailer 
Seppe Ovink
Barbara Medo
Simon Francois
Wieger Steenhuis
Bernie van Vlijmen

 

Meer identiteit?

Schweigman&