September Me

Muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers

  • Campagne
  • Identiteit
  • Strategie
  • Website

September Me tovert Amersfoort jaarlijks om tot het epicentrum van de klassieke muziek. Met een eigentijdse blik stelt het festival een programma samen waarin componisten, musici en kunstenaars reflecteren op actuele thema’s.

Het programma van September Me raakt de juiste snaar bij zowel de doorgewinterde luisteraar als de nieuwkomer en enthousiasmeert jong en oud. Ieder jaar kiest het festival een actueel maatschappelijk onderwerp dat zowel inhoudelijk als in vorm bepalend is voor alle aspecten van het festival.

SM_FOTO_3
SM_FOTO_5
SM_FOTO_2
SM_FOTO_7

Morgen me, middag me,
Avond me en nacht me
Met andere woorden;
blijf bij me asjeblief
Lente me, zomer me,
September me en winter me

Toon Hermans

Poëtische vertalingen van actuele thema’s weerspiegelen de schoonheid van klassieke muziek en leveren opvallende, toegankelijke campagnes op.

2020 – De Geheime Tuin 
Hoe verhouden componisten, musici en kunstenaars zich tot thema’s als klimaatverandering en duurzaamheid? Dragen ze bij aan bewustwording van de grote uitdagingen van de 21e eeuw? In de rust van de Geheime Tuin onderzoekt September Me de kracht en kwetsbaarheid van de natuur.

SM2020_AFFICHE_1
SM2020_AFFICHE_2
SM2020_AFFICHE_3

2019 – Smeltkroes
Welke invloed heeft de uitwisseling van culturen op componisten, musici en kunstenaars? Hoe evolueert traditionele volksmuziek van generatie op generatie tot iets unieks? September Me viert de veelkleurigheid en diversiteit van bekende muziekgenres en -tradities in een bruisende Smeltkroes.

 

SM_2019_1
SM_2019_2
SM_2019_3

2018 – (On)sterfelijkheid 
Welke rol spelen de dood en het hiernamaals in muziek? Hoe vier je het leven zonder de dood te vrezen? September Me toont met (On)sterfelijkheid hoe mensen hier overal ter wereld mee omgaan.

SM_IJsblok
SM_2018_3
SM_2018_2
SM_2018_1

Fotografie
Jaya Pelupessy
Barbara Medo

Trailer 2019
Simon Francois

Trailer 2020
Barbara Medo

Meer identiteit?

Schweigman&